Венецуела вече няма къде да съхранява суровия си петрол, който

...
 Венецуела вече няма къде да съхранява суровия си петрол, който
Коментари Харесай

Венецуелски петрол за половин милиард очаква нови собственици в открито море

 Венецуела към този момент няма къде да съхранява суровия си нефт, който малко страни се осмеляват да купуват поради глобите против страната. Това принуждава Каракас да понижи производството във времена, когато светът е зажаднял за тежък петрол с високо наличие на сяра.
Армада от 16 кораба транспортира на борда си 8,36 млн. барела венецуелски нефт на борда на стойност половин милиард $ плават край крайбрежията на страната, защото не могат да им бъдат открити купувачи след американските наказания в бранша от януари. Това демонстрират данни за доставки и придвижване на кораби, събрана от Bloomberg.Петролни предприятия благосъстоятелност на държавната PDVSA взаимно с „ Роснефт “, Chevron, Total и Equinor, които преработват венецуелската суровина в нефт, който рафинериите могат да обработват, тази седмица е трябвало да понижат производството си, защото към този момент не им доближава място за депозиране на продукция.

Според различен източник взаимното дружество на PDVSA и „ Роснефт “ – Petromonagas, към този момент въобще не обработва нефт, защото няма място за предпазване.

И защото сега са останали прекомерно малко искащи да купуват венецуелски петрол, опция за PDVSA е  да товари част от суровината на танкери, с цел да отвори място за нова продукция, а предприятията да работят на по-ниски обороти.

Затрудненията на Венецуела акцентират резултата, който американските наказания имат върху PDVSA. Доставките за Съединени американски щати, които до неотдавна бяха най-големият консуматор на суровината, пресъхнаха. Без достъп до американската финансова система, която доста рафинерии и търговски къщи употребяват, държавната компания мъчно намира клиенти отвън одобрените си купувачи като Индия и Китай, на които дължи нефт в подмяна на остарели заеми.

И до момента в който Венецуела има компликации с това да продава суровината си, то останалата част от света се затруднява с това да откри тежък нефт, откакто Канада вкара самоналожени ограничавания на производството си, както и страните от ОПЕК и техните сътрудници.

Свиването на доставките за тежък нефт доведоха до повишаване на колумбийския бенчмарк Castilla, който е главен съперник на венецуелския на световния пазар. Сортът с доставка през март се търгува с 4 $ по-малко от курса на сорта Брент. За съпоставяне доставките през февруари са се търгували при цена с 9,80 $ по-ниска по отношение на интернационалния бенчмарк.

Минути преди края на борсовата сесия в Съединени американски щати сортът Брент се търгува при цена от 65,53 $ за барел, което съставлява повишаване от близо %.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР